Ékszeres dobozka sajtos dobozból

2013. november 2., szombat · Posted in ,

Ez egy egyszerű, praktikus megoldás és még hasznos is. Újra lehet hasznosítani a sajtos dobozt, helye lesz az ékszereknek,


Jól mutat, kívülről senki nem fogja megmondani, hogy sajtos dobozból készült. 


Nem kell hozzá nagy tudomány vagy sok anyag, hisz egy kis ragasztó és egy szalvéta minden házban akad :) 

 
Hozzávalók:
  • 1 üres sajtos doboz,
  • 3 rétegű virágmintás szalvéta,
  • ragasztó (white glue),
  • olló,
  • ecset.

Egy nagy csésze segítségével rajzoltam egy kört a szalvétára úgy, hogy a  virág kb. a közepére kerüljön. Lehet más mintájú szalvétával is dolgozni, ez ízlés kérdése, nekem viszont az volt kéznél, így ezt használtam. 


Összesen két kört rajzoltam. Az egyik a tetejére szükséges, a másik az aljára. Kivágtam mindkét kört. Amint a képen is látható, az egyik kör anyaga átlátszóbb mint a másik. Ez azért van, mert azt, amit a doboz tetejére használtam, meghagytam három rétegűnek, mert a sajtos doboz mintás és ha csak egy réteget teszek rá, ahogy a szalvéta technika megkívánja, akkor átlátszó lesz és elrontja az egészet. A doboz alja elég szép, így ott elég egy réteg is.


Ezután vékonyan megkentem  a doboz tetejét ragasztóval. Nem kell sok ragasztó rá, mert elázik a karton és akkor hullámos lesz.

Utána a doboz tetejét ráhelyeztem a három rétegű szalvéta fonákjára, majd jól rásimítottam. Itt látszik, hogy nem a kör közepére került a doboz teteje. Ez azért van, mert utólag mégis úgy gondoltam, hogy jobb, ha a virág középre kerül. Ez nem gond, itt lehet variálni a végtelenségig, ízlés szerint.


Utána több helyen is bevágtam a szalvétát, hogy utána fel tudjam hajtani és ráragasztani a doboz szélre. Itt sem fontos szimmetrikusan vágni, ugyanis a doboz teteje kerek, nem látszik, hogy hol van bevágva és a szalvéta annyira vékony, hogy alakul a doboz formája után.


A doboz szélét vékonyan megkentem ragasztóval ...


... ráhajtogattam a szalvétát, majd a fölösleget levágtam.


A doboz aljával is hasonlóképp jártam el. 


Itt viszont már csak a felső, mintás réteg szalvéta került rá. Leave a Reply

martinelli. Üzemeltető: Blogger.